بله، تا جایی که من اطلاع دارم معمولاْ همینطوریه که فرمودید، یعنی بستههای قدیم پاک می شن و بستههای جدید جای اونا رو می گیرن.
ولی شنیدم یه سیستمی هم وجود داره که تنها تفاوت بستهها رو نصب میکنه، یعنی بستهها به معنی واقعی آپگرید می شن. نه اینکه نسخه قدیمی پاک شه و جدید جاش نصب شه! البته اطلاع دقیقی ازش ندارم. مطمئنتر که شدم اینجا مینویسم.
این سیستمی که میگی در اپنسوزی و چند توزیع دیگه (تا جایی که میدونم) فدورا، سنتاو-اس و درهت وجود داره. تو خانوادهی ردهت به اسم Presto معروفه اما نمیدونم تو اپنسوزی به چه نامی معروفه. من شخصا بهشون میگم پکیجهای «دلتا». چون اسماشون اینجوریه:
kernel-source-2.6.27.21_2.6.27.23-0.1.1.i586.delta.rpm
اگه دقت کنید میبینید که ابن اسم از سه قسمت تشکیل شده.
- نام بسته؛ در اینجا kernel-source
- نسخهی اول (مبدا)؛ در اینجا 2.6.27.21
- نسخهی دوم (مقصد)؛ در اینجا 2.6.27.23
در آخر هم Delta رو میبینید. یعنی این بسته دلتای (اختلاف) این دو نسخهاس و با نصبش، نسخهی اول به نسخهی دوم تبدیل میشه. این یکی از مزیتهای اپنسوزی هستش که هنگام آپدیت حجم کار بهطور وحشتناکی پایین میآد

برای مثال حجم همین بسته که براتون مثال زدم ۵.۸ مگابایت هستش. در صورتی که حجم kernel-source-2.6.27.21 دقیقا ۶۰.۶ مگابایت هستش. حالا فک کنید که میخواستید با یه لینوکسی که این سیستم رو نداره لینوکستون رو بهروز کنید. باید ۶۰ مگابایت دانلود میکردید!

آپدیتهای دلتا برای فایرفاکس میدونید حجمش چقدره؟ ۳۵ کیلوبایت

از اپنسوزی لذت ببرید