در openSUSE به راحتی میتونید پکیجهایی که از اینترنت دانلود میکنید رو به یک Repository (مخزن) تبدیل کنید تا از اونها روی کامپیوترهای دیگه استفاده کنید. این کار بسیار سادهاس؛ به این شکل عمل کنید:
ابتدا با استفاده از کاربر ریشه (root) برای دیدن لیست Repositoryهایی که دارید این دستور رو بزنید
zypper repos
حالا با استفاده از دستور زیر فایلهای دانلود شده از Repository دلخواهتون رو Cache کنید (یعنی از این به بعد ذخیره خواهند شد) . جای REPO-NAME اسم یا شمارهی Repository مورد نظرتون رو بزنید که از دستور بالا گرفتید
zypper modifyrepo --keep-packages REPO-NAME
اگر بخواهید کل Repositoryهاتون Cache بشن از دستور زیر استفاده کنید
zypper modifyrepo --keep-packages --all
اما این دستور کل فایلهاتون رو ذخیره میکنه. برای مثال اگه برخی پکیجها رو از DVD نصب کنید، حتا اونها هم ذخیره میشن که نیازی به این کار نیست. این کار منطقاً برای پکیجهای دانلود شده از اینترنت به درد میخوره. من پیشنهاد میکنم فقط Repositoryهایی که اینترنتی هستن رو (به صورت تکتک) برای ذخیره کردن فایلها انتخاب کنید.
خب حالا اگه پکیجی رو نصب کنید میتونید در مسیر زیر فایلهای ذخیره شدهاش رو ببینید:
/var/cache/zypp/packages
در ادامه میخواییم فایلهای دانلود شده و نگهداری شده رو در یک کامپیوتر دیگه به عنوان یک Repository معرفی کنیم. دو راه برای این کار هست:
۱) راه ساده و ۲) راه یهکم دشوار!

۱) راه ساده: تمام فایلهای دانلود شده رو تو یه پوشهی دلخواه کپی کنید. بعد این پوشه رو به کامپیوتر جدید منتقل کنید. در کامپیوتر جدید به این مسیر برید:
Yast → Software → Software Repositories
دکمهی Add رو بزنید و از لیست، Local Directory رو انتخاب کنید و Next رو بزنید. در اینجا یک اسم دلخواه به Repository جدیدتون اختصاص بدید و آدرسش رو هم مشخص کنید. Next رو بزنید و همه چیز تمومه! حالا برید با Repository جدیدتون حال کنید!

۲) راه یهکم دشوار: با استفاده از Add-On Creator میتونید از فایلهای دانلود شده یه Repository بسازید و در نهایت Image ساخته شده رو روی DVD بسوزونید و این DVD رو روی کامپیوتر جدید به عنوان Repository جدید معرفی کنید. آموزش تصویری این کار رو بهزودی میذارم همینجا و مطلب رو کامل میکنم.